Kræftområdet nyder heldigvis stor bevågenhed, og derfor er der mange muligheder og tilbud til kræftpatienter. Din kommune har et kræftrehabiliteringstilbud, de har faguddannet personale og tilbyder samtaler, samvær, undervisning og træning. Også Kræftens Bekæmpelse har megen god og målrettet information om kræft, og man kan få rådgivning, psykologisk hjælp og møde andre patienter.

Kommunale rehabiliteringstilbud

Alle kommuner i Danmark  har et rehabiliteringstilbud. Her kan du møde andre ligestillede i forskellige aktiviteter og deltage i fagligt tilrettelagte forløb.

Find din kommunes rehabiliteringstilbud på sundhed.dk. Vælg region, derefter kommune og kræft.

REHPA ophold

REHPA er Danmarks nationale videncenter for kræftrehabilitering. På centret forsker man i og tilbyder rehabiliteringsophold for mennesker, der har eller har haft kræft. Opholdene er oftest på 5 dage og foregår i Nyborg.

Målet med rehabiliteringsopholdet er, at få forbedret sin fysik og at få værktøjer til at håndtere sygdom, helbredelse og livssituation. Indholdet i programmet er:

 • Afklaring af situationen
 • Ny viden - oplæg ved fagpersoner
 • Rådgivende samtaler
 • Fysiske aktiviteter - der prøves af - træning
 • Samvær med ligestillede

Se hvordan du ansøger om et REHPA-forløb her.

Anden inspiration

Kræftens Bekæmpelse har en fin hjemmeside med forslag til, hvordan man forbedrer sin kost, sin motion, sin søvn og sin måde at tænke på. Se mere på www.ditliv.dk.

Brystkræft

Hvis du har haft brystkræft, er det vigtigt at komme i gang med genoptræning. Sundhed.dk giver dig gode råd og træningsfilm med gode øvelser, som du kan bruge derhjemme. Find siden her.

Hoved-halskræft

Ligeledes kan du på Sundhed.dk finde information, inspiration og gode råd til hverdagen med og efter hoved-halskræft. Find siden her.

 

App til kræftpatienter og pårørende

Kræftens Bekæmpelse har udviklet app'en Sammenholdet, der gør det nemmere at koordinere hjælp, når du eller en du kender har kræft.

I app'en kan du:

 • Oprette et netværk af hjælpere, hvor I kan koordinere hjælp og støtte under sygdomsforløbet
 • Administrere et netværk på vegne af en kræftramt
 • Invitere din familie, venner og bekendte ind i netværket
 • Skrive beskeder til alle i netværket eller til de nærmeste pårørende
 • Bede om hjælp til bestemte opgaver, f.eks.transport, madlavning og børnepasning
 • Kommunikere i et sikkert og lukket netværk

 

Hjælp ved sygdom


Socialrådgivning

Du kan altid henvende dig til din kommune, der både har sagsbehandlere og socialrådgivere ansat. Hvis det er uklart, hvor du skal henvende dig, kan du kontakte din kommunes kræftrehabilitering. Telefonnummeret finder du på www.sundhed.dk.

Din fagforening vil også kunne vejlede dig om forhold, der angår dine rettigheder i forbindelse med sygdom og arbejde.

På enkelte hospitaler er der ansat socialrådgivere. Spørg personalet, hvor du modtager behandling.

Ved funktionsnedsættelse og handicap findes Den Uvildige Konsulentordning på Handicapområdet, også kaldet DUKH, som tilbyder gratis, uvildig rådgivning.

Økonomi
borger.dk finder du information om bl.a. sygedagpenge, fleksjob, førtidspension, tabt arbejdsfortjeneste, merudgifter, hjemmehjælp, plejeorlov og flytning.

Psykologer i Danmark

Har du brug for samtaler med en psykolog, kan du søge på siden www.psykologeridanmark.dk.

Du kan få tilskud til psykologhjælp under visse vilkår. Læs mere om kriterierne for henvisning her.

Rådgivning fra Kræftens Bekæmpelse

Både under og efter en kræftbehandling kan du have masser af spørgsmål. Hvis du ikke vil vende dem med den afdeling, du evt. går til behandling på, eller med egen læge, kan du også henvende dig til Kræftens Bekæmpelses gratis rådgivning.

Se mere her.

 

Patientforeninger

Mød andre patienter

For mange kræftramte er det en gave at tale med andre, der også har haft kræft.

I Danmark findes et stort antal patientforeninger, der afholder arrangementer, hvor man kan møde ligesindede. Klik på linket for at se en komplet liste over patientforeninger.

Derudover har Kræftens Bekæmpelse Cancerforum, som er et social netværk med et væld af grupper med forskellige interesser. Se mere på Cancerforum.dk.

Alternativ behandling

Hvis du som kræftpatient føler et behov for at undersøge mulighederne for alternativ behandling, har Styrelsen for Patientsikkerhed lavet en liste over gode råd, som du kan orientere dig i, før du vælger en alternativ behandler.

Desuden har Kræftens Bekæmpelse en side med fokus på naturlægemidler og kosttilskuds effekt og bivirkninger, når du har kræft.