Kræftområdet nyder heldigvis stor bevågenhed, og derfor er der mange muligheder og tilbud til kræftpatienter. Din kommune har et kræftrehabiliteringstilbud, de har faguddannet personale og tilbyder samtaler, samvær, undervisning og træning. Også Kræftens Bekæmpelse har megen god og målrettet information om kræft, og man kan få rådgivning, psykologisk hjælp og møde andre patiener.

Kommunale rehabiliteringstilbud

Alle kommuner i Danmark  har et rehabiliteringstilbud. Her kan du møde andre ligestillede i forskellige aktiviteter og deltage i fagligt tilrettelagte forløb.

Find din kommunes rehabiliteringstilbud på sundhed.dk. Vælg region, derefter kommune og kræft.

Anden inspiration

Kræftens Bekæmpelse har en fin hjemmeside med forslag til, hvordan man forbedrer sin kost, sin motion, sin søvn og sin måde at tænke på. Se mere på www.ditliv.dk.

 

Livet med kræft-app

Har du brug for en enkel app til kalender, din medicin, selvmåling, notesbog, aftaler og dagens lyspunkt, så prøv app'en Liv med kræft fra Kræftens Bekæmpelse.

Modtager du kemo-behandling eller anden medicinsk kræftbehandling,eller skal du i gang med behandlingen, kan du med fordel benytte dig af KemoGuide1 og KemoGuide2, der begge er tilgængelige i både iTunes og Google Play.

I KemoGuide1 får du svar på en række spørgsmål om kræftsygdom og behandling.  KemoGuide2 handler om bivirkninger, og hvordan de kan afhjælpes. Fordelen ved begge apps er, at du kan få indholdet læst op.

 

Hjælp ved sygdom


Socialrådgivning

Du kan altid henvende dig til din kommune, der både har sagsbehandlere og socialrådgivere ansat. Hvis det er uklart, hvor du skal henvende dig, kan du kontakte din kommunes kræftrehabilitering. Telefonnummeret finder du på www.sundhed.dk.

Din fagforening vil også kunne vejlede dig om forhold, der angår dine rettigheder i forbindelse med sygdom og arbejde.

På enkelte hospitaler er der ansat socialrådgivere. Spørg personalet, hvor du modtager behandling.

Ved funktionsnedsættelse og handicap findes Den Uvildige Konsulentordning på Handicapområdet, også kaldet DUKH, som tilbyder gratis, uvildig rådgivning.

Økonomi
borger.dk finder du information om bl.a. sygedagpenge, fleksjob, førtidspension, tabt arbejdsfortjeneste, merudgifter, hjemmehjælp, plejeorlov og flytning.

Psykologer i Danmark

Har du brug for samtaler med en psykolog, kan du søge på siden www.psykologeridanmark.dk.

Du kan få tilskud til psykologhjælp under visse vilkår. Læs mere om kriterierne for henvisning her.

Rådgivning fra Kræftens Bekæmpelse

Både under og efter en kræftbehandling kan du have masser af spørgsmål. Hvis du ikke vil vende dem med den afdeling, du evt. går til behandling på, eller med egen læge, kan du også henvende dig til Kræftens Bekæmpelses gratis rådgivning.

Se mere her.

 

Mød andre patienter

For mange kræftramte er det en gave at tale med andre, der også har haft kræft.

I Danmark findes et stort antal patientforeninger, der afholder arrangementer, hvor man kan møde ligesindede. Klik på linket for at se en komplet liste over patientforeninger.

Derudover har Kræftens Bekæmpelse Cancerforum, som er et social netværk med et væld af grupper med forskellige interesser. Se mere på Cancerforum.dk.

Patientforeninger

Alternativ behandling

Hvis du som kræftpatient føler et behov for at undersøge mulighederne for alternativ behandling, har Styrelsen for Patientsikkerhed er overskuelig hjemmeside, der gennemgår forskellige behandlingsformer, deres udbredelse og hvordan de bruges.

 

Desuden har Kræftens Bekæmpelse en side med fokus på naturlægemidler og kosttilskuds effekt og bivirkninger, når du har kræft.