Kræftområdet nyder heldigvis stor bevågenhed, og derfor er der mange muligheder og tilbud til kræftpatienter. Din kommune har et kræftrehabiliteringstilbud, de har faguddannet personale og tilbyder samtaler, samvær, undervisning og træning. Også Kræftens Bekæmpelse har megen god og målrettet information om kræft, og man kan få rådgivning, psykologisk hjælp og møde andre patiener.

Kommunale rehabiliteringstilbud

Alle kommuner i Danmark  har et rehabiliteringstilbud. Her kan du møde andre ligestillede i forskellige aktiviteter og deltage i fagligt tilrettelagte forløb.

Find din kommunes rehabiliteringstilbud på sundhed.dk. Vælg region, derefter kommune og kræft.

Anden inspiration

Kræftens Bekæmpelse har en fin hjemmeside med forslag til, hvordan man forbedrer sin kost, sin motion, sin søvn og sin måde at tænke på. Se mere på www.ditliv.dk.

 

Livet med kræft-app

Har du brug for en enkel app til kalender, din medicin, selvmåling, notesbog, aftaler og dagens lyspunkt, så prøv app'en Liv med kræft fra Kræftens Bekæmpelse.

Modtager du kemo-behandling eller skal til og i gang, kan du med fordel benytte dig af KemoGuide1 og KemoGuide2, der begge er tilgængelige i både iTunes og Google Play. Her får du svar på en række af de spørgsmål, du typisk vil have som kræftpatient til kemoterapi, mens KemoGuide2 handler om bivirkninger.

 

Psykologer i Danmark

Har du brug for samtaler med en psykolog, kan du søge på siden www.psykologeridanmark.dk.

Du kan få tilskud til psykologhjælp under visse vilkår. Læs mere om kriterierne for henvisning her.

Rådgivning fra Kræftens Bekæmpelse

Både under og efter en kræftbehandling kan du have masser af spørgsmål. Hvis du ikke vil vende dem med den afdeling, du evt. går til behandling på, eller med egen læge, kan du også henvende dig til Kræftens Bekæmpelses gratis rådgivning.

Se mere her.

 

Mød andre patienter

For mange kræftramte er det en gave at tale med andre, der også har haft kræft.

I Danmark findes et stort antal patientforeninger, der afholder arrangementer, hvor man kan møde ligesindede. Klik på linket for at se en komplet liste over patientforeninger.

Derudover har Kræftens Bekæmpelse Cancerforum, som er et social netværk med et væld af grupper med forskellige interesser. Se mere på Cancerforum.dk.