Kræftområdet nyder heldigvis stor bevågenhed, og derfor er der mange muligheder og tilbud til kræftpatienter. Eksempelvis har Kræftens Bekæmpelse megen god og målrettet information til kræftramt ligesom man som kræftpatient kan få psykologisk hjælp og møde andre patienter. Vidste du i øvrigt, at din kommune er forpligtet til at tilbyde dig hjælp til rehabilitering?

Anden inspiration

Kræftens Bekæmpelse har en fin hjemmeside med forslag til, hvordan man forbedrer sin kost, sin motion, sin søvn og sin måde at tænke på. Se mere på www.ditliv.dk.

 

Livet med kræft-app

Har du brug for en enkel app til kalender, din medicin, selvmåling, notesbog, aftaler og dagens lyspunkt, så prøv app'en Liv med kræft fra Kræftens Bekæmpelse.


Psykologer i Danmark

Har du brug for samtaler med en psykolog, kan du søge på siden www.psykologeridanmark.dk.

Du kan få tilskud til psykologhjælp under visse vilkår. Læs mere om kriterierne for henvisning her.

Rådgivning fra Kræftens Bekæmpelse

Både under og efter en kræftbehandling kan du have masser af spørgsmål. Hvis du ikke vil vende dem med den afdeling, du evt. går til behandling på, eller med egen læge, kan du også henvende dig til Kræftens Bekæmpelses gratis rådgivning.

Se mere her.

 

Mød andre patienter

For mange kræftramte er det en gave at tale med andre, der også har haft kræft.

I Danmark findes et stort antal patientforeninger, der afholder arrangementer, hvor man kan møde ligesindede. Klik på linket for at se en komplet liste over patientforeninger.

Derudover har Kræftens Bekæmpelse Cancerforum, som er et social netværk med et væld af grupper med forskellige interesser. Se mere på Cancerforum.dk.

Kommunale rehabiliteringstilbud

Alle kommuner i Danmark er forpligtede til at have et rehabiliteringstilbud. Her møder man andre, der også er i rehabilitering omkring forskellige aktiviteter.

Find din kommunes rehabiliteringstilbud på sundhed.dk. Vælg region, derefter kommune og kræft.